CIVIC | CULTURAL | MIXED-USE & MULTIFAMILY | EDUCATIONAL | SINGLE FAMILY | COMMERCIAL & RETAIL | INDUSTRIAL | SEISMIC & RENOVATIONS | TIMBER FRAME | SPECIAL PROJECTS | SHORING
Project Archive

Patagonia Photovoltaic Canopies

Ventura, CA | Architect: The Miller/Hull Partnership | Completion Date: 2005

A significant portion of Patagonia's existing surface parking lot was enhanced by adding a system of elevated photovoltaic panels, which both generate power for the campus and reduce the heat-island effect by shielding the paved surfaces. 

The Patagonia campus is located approximately 65 miles northwest of Los Angeles on the western edge of the city of Ventura, close to the Ventura River and ocean beaches. In response to the regional setting, climate and existing conditions, the concept for an urban, sustainable campus was developed to supports Patagonia's culture and identifies this location as the company's corporate headquarters. The campus will be an expression of Patagonia's stewardship for the environment and community.

 

top

 

Quantum Consulting Engineers - 1511 Third Avenue Suite 323 - Seattle Washington 98101   |   T 206.957.3900   |   F 206.957.3901   |   info@quantumce.com